naar hoofdpagina

Nieuws

Op deze pagina ziet u het nieuws over onze school.

Week van het geld

“Week van het geld” 12 t/m 16 maart 2018

In de week van 12 t/m 16 maart staat onze school in het teken van : “De week van het geld “

Het thema is: ‘ Wanneer ben je rijk’

Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan  met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen gratis gastlessen. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld.

 

Wij doen ook mee met de Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe op donderdag 15 maart.

Dit jaar wordt de wedstrijd voor de 25e keer gehouden in Nederland. Vind je het leuk om te puzzelen en te rekenen, doe dan mee met de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland.

Oorsprong
De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd.

Doel
De Kangoeroe wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde  (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog leuke prijzen winnen ook ...Week van het geld.jpg