Plusklas

Dit jaar zijn we begonnen met de start van een plusklas. 7 kinderen komen daar momenteel naartoe. De plusklas duurt anderhalf uur en 2 keer in de 3 weken komen we bij elkaar.

We starten in de kring waar een aantal filosofische vragen centraal staan.  Daarna werken we aan een project waar 4 weken aan gewerkt mag worden. Aan de hand van onderzoeksvragen gaan we aan de slag. Na die 4 weken presenteren we dat aan de groep.

Het eerste project was: ons eigen eiland.

Op dit moment werken we aan bijzondere bouwwerken en maken daar een werkstuk of poster van.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen bezig zijn, elkaar helpen en van elkaar leren.

Juf Nanda leidt de plusklas. Zij volgt de cursussen "hoogbegaafdheid begrijpen, herkennen en begeleiden", "Onderpresteren en leren leren" en "Plusklas, dubbel bijzonder en het beleidsplan".