Plusklas

Vorig jaar zijn we begonnen met de start van een plusklas. 7 kinderen komen daar momenteel naartoe. De plusklas duurt anderhalf uur en 2 keer in de 3 weken komen we bij elkaar.

We starten in de kring waar een aantal filosofische vragen centraal staan.  Daarna werken we aan een project waar 4 weken aan gewerkt mag worden. Aan de hand van onderzoeksvragen gaan we aan de slag. Na die 4 weken presenteren we dat aan de groep.

Het eerste project was: ons eigen eiland.

Op dit moment werken we aan bijzondere bouwwerken en maken daar een werkstuk of poster van.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen bezig zijn, elkaar helpen en van elkaar leren.

Juf Nanda leidt de plusklas. Zij heeft verschillende cursussen gevolgt om de begeleiding van de plusklas op een goede manier neer te zetten en de toepassing van de lesstof in het dagelijks leven thuis en in de klas te verwoorden.